• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Японія виділить 5,5 мільярдів доларів на відбудову України

Уряд Японії готовий надати Україні 5,5 мільярдів доларів для відновлення інфраструктури, зруйнованої внаслідок російської агресії.

Про це премʼєр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив під час виступу на глобальному форумі в Токіо, передає Kyodo News.

За його словами, Японія сильно стурбована тим, що «Україна завтра може стати Східною Азією».

— Україна все ще страждає від російського вторгнення, і її людям потрібна допомога, щоб відновити своє повсякденне життя та інфраструктуру, яка була сильно пошкоджена російськими атаками, – зазначив Кісіда.

Також прем’єр-міністр Японії повідомив про наміри запросити президента України Володимира Зеленського взяти участь в онлайн-саміті G7, який заплановано на день річниці повномасштабного вторгнення Росії. Фуміо Кісіда висловив надію, що на саміті лідери “Великої сімки” підтвердять свою єдність у боротьбі з агресією Росії проти України.

Нагадаємо, що Японія приєдналася до обмежень цін на російські нафтопродукти. Країна встановила цінову стелю на російські нафтопродукти відповідно до санкційної політики країн «Великої сімки».

Раніше повідомлялось, що в Євросоюзі запрацювало ембарго на російські нафтопродукти. Це означає, що країнам-членам ЄС заборонено купувати нафтопродукти, виготовлені з російської нафти.

Читайте також: