• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 18.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.9° Похмуро

Кім розповів, скільки Миколаївщина витратила на закупівлю будматеріалів для ремонту пошкоджених будівель

Миколаївська область отр имала будматеріали на першочергові аварійно-відновлювальні роботи на 220,5 мільйона гривень. Ще 8,7 млн гривень на закупівлю будматеріалів виділили з місцевого бюджету.

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів в інтерв’ю «Дзеркалу тижня».

За словами голови ОВА, кошти з обласного бюджету насамперед виділяються на відновлення критичної інфраструктури.

— На першочергові аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ, за рахунок коштів обласного бюджету спрямовано 26,6 мільйона гривень. Закуплено на 8,6 мільйона гривень будівельних матеріалів, необхідних для проведення невідкладних відновлювальних робіт на об'єктах Баштанського та Миколаївського районів. Крім того, за рахунок субвенції з державного бюджету обласному бюджету (через Укрзалізницю) надійшли будівельні матеріали на першочергові аварійно-відновлювальні роботи на суму 220,5 мільйона гривень, — зазначив Віталій Кім.

Також будівельними матеріалами допомагають місцевим.

— Для допомоги громадянам із обласного бюджету виділено 8,7 мільйона гривень на закупівлю будівельних матеріалів. Це окрім закуплених за рахунок державного бюджету, які передано громадам для аварійно-відновлювальних робіт на їхніх домівках, — додав він.

Раніше повідомлялося, що у селищі Первомайське проходить пошук території для побудови тимчасового житла та розміщення модульних будинків.

Також повідомлялось, що з 1 березня всі медичні заклади України мають будувати згідно з новими державними будівельними нормами.

Читайте також: