• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 14.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.9° Похмуро

Аферисти ошукали мешканців Миколаївщини на ₴129 тис

Двоє жителів Баштанського району стали жертвами шахрайських дій.

Про це повідомляють в пресслужбі Баштанського районного відділу поліції.

59-річній жительці Снігурівки надійшов дзвінок, нібито від представника банку, який запевнив жертву, що установа проводить перевірку. Таким чином, зловмисник виманив у довірливої жінки необхідні дані банківської карти.

— Зі слів потерпілої, на її мобільний зателефонував нібито представник банку та повідомив, що установа проводить ідентифікацію і потрібно терміново звірити дані банківських рахунків заявниці. Нічого не підозрюючи, жінка надала телефонному співрозмовникові відомості своїх карткових рахунків, і через деякий час почала отримувати смс-повідомлення про зняття грошових коштів. Таким чином аферисти заволоділи 72 тисячами гривень, – повідомляють в пресслужбі.

В аналогічний спосіб втратив свої заощадження та потрапив на банківських аферистів 42-річний мешканець одного з сіл Баштанської територіальної громади. Чоловікові зателефонували нібито з банківської установи та повідомили, що відбувається кібератака на його карткові рахунки й терміново потрібно перерахувати кошти на інші картки. Зловмисник відправив потерпілому смс-повідомлення з чотиризначним кодом, який потрібно було ввести в мобільному додатку. Після того, як заявник все виконав, з його рахунків зникли майже 57 тисяч гривень.

— Поліція вкотре закликає громадян не надавайте будь-кому свої особисті дані та дані реквізитів рахунку, особливо по телефону. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання із фахівцями, – наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, СБУ викрила шахраїв, які у кількох містах України «від імені» місцевої влади «збирали» гроші для ЗСУ.

Раніше повідомлялось, що контррозвідка Служби безпеки також викрила ще одного російського агента у результаті спецоперації у Миколаївській області. Ним виявився місцевий інструктор з тактичної підготовки однієї з громадських організацій.

Читайте також: