• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

У Миколаєві викрили ворожу інформаторку, що коригувала удари по області

Служба безпеки України затримала чергову поплічницю агресора, яка надавала ворогу інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ на території Миколаївської області. 

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі та Службі безпеки України.

За даними слідства, жінка на початку лютого поточного року за допомогою програми обміну повідомленнями «Telegram», поширила інформацію про можливі місця дислокації підрозділів ЗСУ на території Миколаєва й Коблівської територіальної громади.

— За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських окупантів і активно розповідала про це у соцмережах. Таким чином вона потрапила у поле зору ворога, який дистанційно залучив її до співпраці, – повідомляють правоохоронці.

За даними силовиків, окрім текстових повідомлень, жінка надіслала скріншот, на якому відмітила точне місце розташування українських військовослужбовців, з метою подальшого ураження останніх збройними силами держави-агресора.

Повідомляється, що для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала розташування українських об’єктів, а також фіксувала прилеглу територію.

Ворожу інформаторку було затримано на скоєнні злочину, під час спроби збору і поширення закритих відомостей.

Згідно з інформацією правоохоронців, під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором.

— Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану), повідомляють в СБУ.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру екскерівникам ДП «Антонов», які не дали військовим підготуватися до захисту. Злочинні дії посадовців призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 «Мрія».

Читайте також: