• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Росія повертає у стрій радянські танки Т-54 і Т-55, яким більше 70-ти років

Журналісти-розслідувачі з дослідницької групи Conflict Intelligence Team (CIT) помітили, що Росія розконсервовує та переправляє старі радянські танки Т-54 та Т-55, які випускалися ще в 1940-50-х роках.

Про це йдеться в повідомленні CIT.

До журналістів потрапило фото ешелону, який перевозив радянські середні танки сімейства Т-54/55 з Далекого Сходу. За інформацією СІТ, цей ешелон нещодавно вирушив з міста Арсеньєв Приморського краю, у якому розміщена 1295 Центральна база резерву і зберігання танків.

Факти повернення у стрій танків Т-62 у ході російсько-української війни фіксують ще з літа, проте зняття зі зберігання Т-54/55 зафіксовано вперше.

Існує можливість, що після розконсервації ці танки з’являться на передовій російсько-української війни поряд із Т-62, проте найбільш вірогідним сценарієм може бути ремонт та відправка цих машин до Сирії. Там вони у великих кількостях експлуатуються сирійською армією. 

На думку розслідувачів, розконсервування танків, яким близько 70 років, свідчить про серйозні проблеми із забезпеченням збройних сил РФ бронетехнікою.

Навіть застарілий танк може бути кориснішим, ніж його відсутність, але ми вважаємо ключовими мінусами цих моделей відсутність далекомірів і балістичних обчислювачів (не кажучи вже про систему управління вогнем), примітивні приціли та неповноцінну стабілізацію зброї, — пояснюють журналісти.

Раніше, британська розвідка повідомляла, що армія РФ може почати використовувати застарілі танки Т-62, аби компенсувати втрати техніки старими зразками.

Читайте також: