• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

В Одесі митник за «відкати» дозволяв ввозити незадекларовану готівку, — СБУ

Служба безпеки України

Служба безпеки України затримала чиновника Одеської митниці, який налагодив систему «відкатів» за ввезення в Україну незадекларованої готівки.

Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

Зазначається, що у результаті слідчо-оперативних дій на Одеській митниці ліквідували злочинний механізм одержання грошей за ввезення до нашої країни незадекларованої готівки. До організації «схеми» причетний старший державний інспектор митного посту «Білгород-Дністровський».

Повідомляється, що він вимагав «відкати» до 3% від загальної суми валюти, яку без декларування завозили на митну територію України. За його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті. За хабар чиновник обіцяв ділкам безперешкодний валютний «трафік», не вдаючись у походження готівкових коштів.

Співробітники Служби безпеки України затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за «пропуск» партії незадекларованих грошей. Посадовцю повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

Допоки триває слідство, чоловіку обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, керівництво Житомирської митниці викрили на системній корупції.

Читайте також: