• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 26.1°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 26.1° Переважно ясно

Головнокомандувач Залужний показав, як миколаївські десантники утримують багатостраждальну Мар'їнку

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поділився кадрами роботи бійців 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, які з осені 2022 року тримають Мар'їнку та її околиці.

Відповідне відео він опублікував в Telegram.

Бійці розповідають, що на цьому напрямі ЗС РФ не лише штурмують позиції України із застосуванням піхоти та бронетехніки, але також активно застосовують артилерію та БПЛА.

— Наші хлопці загартовані в боях, пройшли вже багато і «задню» не дають,– зазначає військовослужбовець 79-ї ОДШБр Тарас, описуючи щоденні реалії служби своїх побратимів. 

Битва за Мар’їнку продовжується більше року. За цей час росіянам вдалось просунутись вглиб міста, але не захопити його. 

— Тут усі звичайні хлопці. Хтось кухар, хтось маляр, хтось крутив машини до цього.Можна навчитись усьому. Головне бажання.Усіх мотивує одне – якнайшвидша перемога, – зазначає Сергій, командир одного з підрозділів 79-ї ОДШБр.

Раніше. журналісти показали, як військовослужбовці миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової бригади відбили потужну атаку кількох сотень росіян та десятків одиниць техніки в Мар’їнці.

Як відомо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відзначив офіцерів, сержантів і солдатів миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової бригади іменною вогнепальною зброєю, орденами та почесними відзнаками.

Читайте також: