• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Через підрив Каховської ГЕС ботанічному заказнику на Снігурівщині завдано шкоди на ₴489,8 млн

Фахівці нарахували 489,8 мільйонів гривень збитків, завдані ботанічному заказнику «Івано-Кепине» на Снігурівщині через підтоплення, внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Заказник знаходиться на лівому схилі річки Інгулець на території Снігурівської громади Миколаївської області. Статус заказника територія отримала у 1987 році, адже там є рідкісні неогенові кристалічні відслонення.

«Встановлено, що внаслідок підвищення рівня води у Інгульці відбулось затоплення частини заказника, спостерігалось вимокання рослинного покриву, вимивання кореневої системи, відкладання змитих матеріалів, замулення окремих ділянок органічними рештками руйнування та інше», —йдеться у повідомленні.

Також у заказнику загинули рослини та тварини, занесені до Червоної книги України.

Зазначається, що розрахунок додано до реєстру порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, який веде Оперативний штаб при Державній екологічній інспекції України.

Нагадаємо, що станом на липень 2023 року збитки, які були завдані заповідній території Кінбурнської коси на Миколаївщині через військову агресію Росії, складають 15,6 мільярда гривень.

Читайте також: