• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

У Миколаєві арештували мешканку Херсона, підозрювану в організації незаконного референдуму

Центральний районний суд Миколаєва взяв під варту мешканку Херсону, яка входила до виборчої комісії на псевдореферендумі по входженню області до складу РФ та підозрюється в колабораційній діяльності.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду Миколаєва.

Відповідно до матеріалів клопотання, у вересні 2022 року, підозрювана добровільно, з корисливих мотивів, увійшла до складу дільничної виборчої комісії для організації голосування на псевдореферендумі щодо входження Херсонської області до складу держави-агресора.

Зокрема, жінка активно пропонувала мешканцям Корабельного району Херсона проголосувати, поставивши відповідну позначку в бюлетені, вела облік громадян, які взяли участь у незаконному референдумі.

У судовому засіданні жінка частково визнала свою провину, зазначила, що обійняла посаду в дільничній виборчій комісії, маючи на меті покращення свого матеріального стану. Просила суд обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Слідчим суддею Центрального районного суду Миколаєва Галиною Подзігун обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру жителю Южноукраїнська, який з початку повномасштабного вторгнення РФ поширював антиукраїнські матеріали в соцмережі. 

Читайте також: