• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

Миколаївщина може стати брендовим регіоном децентралізованої моделі економічного відновлення, — платформа стійкості

Миколаївська область може стати брендовим регіоном у питанні реалізації децентралізованої моделі економічного відновлення.

Про це під час онлайн-дискусії, до якої доєдналися «НикВести», сказав співзасновник «Національної платформи стійкості та згуртованості» Володимир Лупацій.

Він наголосив, що угода між урядом Данії та Миколаєвом є прикладом децентралізованого відновлення, який можна масштабувати та представити на національному рівні.

— Ви можете стати брендовим регіоном, тому що навіть Президент відреагував на цей миколаївський кейс. Тобто у міста є потенціал цю модель представити на національному рівні. Я думаю, що цей підхід буде одним із домінуючих. Ви можете отримати додаткову вартість, виступаючи регіоном, який поширює оцю практику нової управлінської інновації, — сказав Володимир Лупацій.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський на прикладі відносин Миколаєва та Данії пояснив концепцію децентралізованої відбудови країни.

Нагадаємо, Данія оголосила, що направить 615 мільйонів крон (90 мільйонів доларів) на реконструкцію України. Ці фінанси підуть «на відновлення шкіл, лікарень та поліклінік, бомбосховищ, водо-, тепло- та енергопостачання, а також на підтримку населення». 

Як повідомлялося, ще наприкінці серпня минулого року міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич і міністр у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінг Мьоллер Мортенсен підписали меморандум про співпрацю. Меморандум передбачає спільну роботу над формуванням проєктів реконструкції та залученням інвесторів із різних країн до відновлення Миколаєва.

Пізніше міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив про започаткування нової програми відновлення України у 2023 році.

Також в Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста.

Читайте також: