• субота

    28 вересня, 2024

  • 17.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 28 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.2° Ясне небо

Громадянин РФ, якому перейшли у спадок землі на Миколаївщині отримував дохід, здавши їх в оренду

Громадянин Росії отримавши дві земельні ділянки у спадок на Миколаївщині, передав їх в оренду одному з сільськогосподарських підприємств, кінцевим бенефіціарним власником якого, на момент повномасштабного вторгнення була також громадянка РФ, внаслідок чого чоловік отримував дохід на території України.

Як повідомила Баштанська окружна прокуратура, використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення відбувалося в межах Снігурівської та Баштанської міських рад Миколаївського області.

За даними правоохоронців, три громадянина Росії отримали у спадок пʼять земельних ділянок загальною площею 12,9 гектарів вартістю майже 360 тисяч гривень.

Незважаючи, що користування землею здійснювалося з порушеннями законодавства, орган Держгеокадастру не подав до суду позов про їх конфіскацію. Тому прокуратура самостійно звернулася до суду. Наразі розгляд справи триває. 

Загалом, у поточному році за позовами прокуратури судами конфісковано у громадян РФ пʼять земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 39,7 гектарів вартістю понад 2,3 мільона гривень, розташовані в межах Казанківської, Березнегуватської та Новобузької об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, на Миколаївщині прокуратура через суд намагається конфіскувати чотири земельні ділянки площею понад 30 гектарів, які опинилися у власності росіян.

Читайте також: