• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Росіяни призначили нову «міністерку освіти» тимчасово окупованої Херсонщини

Євгенія Дементьєва

На окуповану частину Херсонщини призначено нову «міністерку освіти». Нею стала депутатка міської ради міста Армянськ від Комуністичної партії (КПРФ) Євгенія Дементьєва.

Як повідомляє «ІРС-Південь», її попередника на цій посаді, Олексія Галченкова, затримали російські правоохоронці за підозрою у фінансових зловживаннях.

Видання зазначає, що Євгенія Дементьєва народилась у 1978 році. Нині вона є діючою депутаткою міської ради міста Армянськ та секретарем з ідеології кримського регіонального відділення КПРФ. У 2021 році жінка намагалась стати головою окупаційної «адміністрації» міста Сімферополь.

До цього окупанти таємно затримали так званого міністра освіти Херсонської області Олексія Галченкова. Одночасно з цим в окупаційних пабліках Генічеська з’явилась інформація про розслідування російськими силовиками фінансових зловживань у цьому «міністерстві». Тим часом про затримання і відсторонення Олексія Ґалчєнкова публічно росіяни не повідомляють.

Нагадаємо, що з тимчасово окупованої території повернуто ще одну дитину. 14-річний хлопчик Іван жив разом із бабусею на окупованій території Херсонщини. Після її смерті, хлопця мали оформити у дитбудинок. 

Читайте також: