• субота

    28 вересня, 2024

  • 16.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 28 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.9° Ясне небо

Співпраця з окупантами: на Миколаївщині до 6 років тюрьми засуджено двох колаборанток

Під час окупації збройними формуваннями РФ Снігурівки та Снігурівського району, що на Миколаївщині, дві місцеві мешканки добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою.

Про це повдомили пресслужби прокуратури та СБУ Миколаївської області.

Судом було винесено обвинувальні вироки за фактом колабораційної діяльності.

За даними слідства, одна з жінок була призначена на посаду начальника «відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації Снігурівки та Снігурівського району». Жінка виконувала організаційно-розпорядчі функції, а саме: контролювала та організовувала роботу відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, формувала та передавала звітність представникам РФ про роботу. 

Інша жінка обіймала посаду головного бухгалтера військово-цивільної адміністрації Снігурівки та Снігурівського району. В її обовʼязки входили контроль та організація роботи бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації, нарахування заробітної плати та видача коштів працівникам окупаційної влади, передача звітності роботи її відділу щодо використання коштів.

Колаборанток визнано винними у пред’явленому обвинуваченні та засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги, на строк 15 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, малиновський районний суд Одеси засудив загиблого заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова до довічного  позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: