• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 21.3°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.3° Похмуро

Посольство України висловило розчарування, що Белград святкував звільнення від нацистів з представниками РФ

Посольство України у Сербії у вітанні з днем звільнення Белграда під час Другої світової війни висловило жаль, що на це святкування запросили представників РФ, яка зараз є країною-агресором.

Заяву посольства наводить сербське видання Danas.

Посольство привітало мешканців Белграда і усіх сербів з днем звільнення міста, але висловило жаль, що публічні заходи у цей день проходять за участі офіційних представників Росії, яка зараз веде війну проти України і відповідальна за злочини проти людяності. 

У посольстві також нагадали, що серед бійців радянської армії — 2-го і 3-го українських фронтів, які брали участь у звільненні Белграда, більшість були саме українцями. 

«Пам’ять про нашу спільну боротьбу у Другій світовій війні знищена кремлівським диктатором, його агресією проти України, спробами захопити території і знищити український народ», — наголосили у посольстві.

Нагадаємо, росіяни заявили, що їхня ППО нібито перехопила і знищила «28 українських безпілотних літальних апаратів» над Білгородською, Курською областями та акваторією Чорного моря.

Читайте також: