• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Мінлива хмарність

Лише 5% українців планують виїзжати з України на зимовий період, — опитування

Лише 5% українців планують їхати з України на холодний період, натомість усі інші, які збираються перезимувати в Україні, здебільшого не мають ні електрогенераторів, ні акумуляторів.

Дані опитування проведеного ZN.UA свідчать про те, що більшість українців не запасаються значною кількістю необхідних речей на зиму.

Зазначається, що від минулої зими підготовка українців не надто покращилася. 

«На 7,5% в оселях українців побільшало акумуляторів для живлення електроприладів, на 5% зросла кількість павербанків, майже на 5% додалося незалежних від централізованого джерел опалення. Запасів води поменшало, але цілком імовірно, що на момент проведення опитування потреби в їхньому оновленні ще не було», — мовиться у повідомленні.

Крім того, як і торішнього року більшість опитуваних не мають вдома електрогенераторів (86,6%), акумуляторів для живлення побутових приладів (68,9%), сонячних панелей (96,4%) і незалежних від централізованого джерел опалення (62,2%).

Тоді як павербанками запаслися 68,3%, а акумуляторними освітлювальними приладами і запасами води  — 54,5% та 67% відповідно.

«Втім якась більш ґрунтовна підготовка на кшталт заміни вікон чи утеплення житла теж була. Так, значна частина людей переживає доволі скрутний період у своєму житті, вимушено економлячи гроші та уникаючи зайвих витрат», — свідчать результати опитування.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що Україна підготувалася до можливих блекаутів взимку, які можуть стати наслідком російських атак на енергетику, а тому відключення електроенергії не будуть тривалими.

Читайте також: