• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Мінлива хмарність

Багатодітній родині із окупованого Скадовська вдалося виїхати на підконтрольну територію України

Багатодітна родина, яка залишалася вірною Україні, змогла вибратися з окупованого росіянами Скадовська на підконтрольну Києву територію.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Багатодітна родина зі Скадовська — знову на підконтрольній Україні території. Під час тимчасової окупації міста родина залишилася вірною Україні, а значить — наражала себе на небезпеку», — написав Олександр Прокудін.

Він розповів, що у таких умовах жили Андрій Іванович і Лариса Едуардівна та їхні четверо дітей. Найменшій — лише півтора року. Тож родина боялася виїздити.

«Але проведено чималу роботу — і сім’я нарешті у безпеці. Це вдалося завдяки спільним зусиллям Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, органів опіки та піклування й волонтерів», — додав голова Херсонської ОВА.

Також він висловив радість з приводу виїзду цієї великої родини з-під окупації та запевнив, що сім’я отримає допомогу з облаштуванням на новому місці.

Раніше повідомлялось, що Міністерство реінтеграції України пропонує примусово евакуювати дітей із зони бойових дій і збройних конфліктів.

Читайте також: