• середа

    18 вересня, 2024

  • 18.6°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.6° Слабкий дощ

Папа Римський прийняв відставку польського єпископа, священники якого влаштували вечірку із секс-працівником

Гжегож Кашак

Папа Римський Франциск прийняв зречення польського єпископа Сосновецької єпархії Гжегожа Кашака. Священники його єпархії влаштували вечірку за участі секс-працівника чоловічої статі.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на польські ЗМІ.

Гжегож Кашак опублікував своє послання на сайті єпархії, у якому подякував вірянам і перепросив у них: «Я прошу всіх вибачити мою людську обмеженість. Якщо я когось образив або щось проминув, я дуже шкодую».

Замість нього Папа призначив заправляти в Сосновецькій єпархії архієпископа Катовіцького Адріана Ґальбаса. Це його тимчасові обов’язки, які триватимуть кілька місяців, доки не оберуть нового єпископа.

Єпископ Гжегож Кашак подав у відставку після нещодавно розкритого інциденту, який стався в настоятельському храмі Базиліки Пресвятої Діви Марії Ангельської в польському місті Домброва-Гурнича.

У будівлі, що належить парафії, кілька священників влаштували вечірку, для якої замовили секс-працівника. Коли запрошений чоловік утратив свідомість, учасники вечірки не хотіли пускати медиків до будівлі. За справу взялася поліція, а потім прокуратура, яка розслідує справу про ненадання допомоги.

Газета відзначає, що в Сосновецькій єпархії раніше траплялись інші інциденти. У березні цього року зарізали диякона. Того самого дня інший священник із цієї парафії покінчив життя самогубством, кинувшись під потяг. Поліція знайшла біля його тіла ніж. В обох цих справах прокуратура проводить власні розслідування.

Нагадаємо, у Херсоні правоохоронці викрили священника однієї з місцевих церков Московського патріархату, який торгував зброєю та боєприпасами без передбаченого законом дозволу.

Читайте також: