• середа

    25 вересня, 2024

  • 26.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 25 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 26.2° Ясне небо

У Миколаєві знайшли підрядника, який за ₴1,6 млн виконає берегоукріплення Великої Коренихи

Роботи з берегоукріплення. Ілюстративне фото: Ost West TechnologieРоботи з берегоукріплення. Ілюстративне фото: Ost West Technologie

Адміністрація Заводського району Миколаєва з третьої спроби знайшла підрядника, який виконає роботи з укріплення частини берегової лінії мікрорайону Велика Корениха.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, пишуть «МикВісті».

Адміністрація району двічі оголошувала тендер. За 1 мільйон 665 тисяч гривень підрядник мав демонтувати частину пошкодженого бетонного покриття берегоукріплення, підготувати ділянку та встановити спеціальні плити.

У коментарі «МикВісті» голова Заводського району Віктор Дмитрук розповів, що мова йде про укріплення ділянку берегової лінії яка сполучає частини мікрорайону. Вона почала руйнуватися після підняття рівня води внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС.

Перший тендер оголосили  21 серпня 2024 року. Тоді переможцем тендеру стало товариство з додатковою відповідальністю «МИКОЛАЇВБУДМЕХАНІЗАЦІЯ». Але у замовника виникла потреба внести зміни до предмета закупівлі та технічних характеристик. Торги відмінили.

Вдруге тендер оголосили 10 вересня, але через відсутність пропозицій торги знову відмінили.  Тому втретє закупівлю провели без використання електронної системи. Адміністрація Заводського району підписала договір з товариством з обмеженою відповідальністю «ДАЙВІНГ МАРІН СЕРВІС».

Скриншот з ProZorroСкриншот з ProZorro

За даними YouControl  ТОВ було зареєстровано у Миколаєві у 2010 році. Компанія займається ремонтом і технічним обслуговуванням суден і човнів, будуванням суден і плавучих конструкцій та іншим. Засновником товариства є Дмитро Шликов.

Всі роботи з берегоукріплення підрядник має виконати до 2 грудня 2024 року.

Скриншот з ProZorro.Скриншот з ProZorro.

Нагадаємо, у лютому 2022 року повідомлялося, що на зміцнення берегової лінії мікрорайону Намив потрібно 48 мільйонів гривень, однак коштів на це в міському бюджеті не було. 

У серпні 2024 року повідомлялося, що берег продовжує руйнуватися. Через ерозію зменшується ширина пляжної зони.

Наслідки підриву Каховської ГЕС для Миколаївщини

Як відомо, на світанку 6 червня стало відомо про підрив дамби Каховської ГЕС. За лічені години в зоні підтоплення опинилися села й міста Херсонщини та Миколаївщини. Зокрема, вода пройшла через 13 населених пунктів Снігурівської громади.

Вже 9 червня стало відомо, що вода піднялась на 6 метрів. Для того, аби вона відійшла, знадобилося кілька тижнів. 

Одразу після катастрофи 13 червня екоактивісти за підтримки Українського наукового центру екології провели дослідження, щоб проаналізувати стан водойм внаслідок підриву. Наступна екологічна місія відбулася в липні. 

Цього разу проби були взяті в місті Снігурівка та в селі Афанасіївка, які були повністю відрізані водою

Через затоплення в Снігурівській громаді було зруйновано або знесено потужністю води більше 7 мостів. Крім того, затоплено було 375 будинків.

25 березня 2024 року екоактивісти спільно з Українським науковим центром екології моря провели четверту екологічну місію з дослідження наслідків підриву Каховської ГЕС.

Читайте також: