• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Ясне небо

«Ми виконуємо завдання», — Кім про графіки відключень світла на Миколаївщині

Віталій Кім, фото APВіталій Кім, фото AP

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розказав, що на Миколаївщині станом на 24 травня збільшилось постачання електроенергії, проте в регіоні все ще змушені застосовувати графіки погодинних відключень.

Про це Віталій Кім розказав в ефірі телемарафону «Єдині Новини», пишуть «НикВести».

— Збільшилось постачання електрики. Ми застосовуємо відключення на 2 години по чергах. На зараз ситуація стабільна, але хотілося б, щоб ми в принципі не відключались. Але ця ситуація в цілому по країні, і ми разом з усіма областями виконуємо завдання щодо відключення на дві години на добу по декілька черг, — сказав Віталій Кім.

Вчора ввечері в «Укренерго» попередили, що 24 травня графіки погодинних відключень діятимуть для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00.

Раніше повідомлялося, що відключення електроенергії для населення, які розпочалися 14 травня 2024 року, триватимуть до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі прогнозується навіть за високих температур.

Днями премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Міністерство енергетики та «Укренерго» мають розробити постанову, яка регулюватиме «справедливі графіки вимкнень світла споживачам».

Читайте також: