• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 22.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.2° Мінлива хмарність

Обираємо сучасний надійний бойлер: на що звернути увагу

В наш час люди настільки звикли до комфорту, що уявити побутове життя без гарячої води сьогодні просто неможливо. Надійним помічником у цьому є бойлер, який швидко нагріває холодну воду та робить її комфортною для використання. Бажану температуру води в бойлері зазвичай можна контролювати самостійно. Найоптимальніший варіант – просто нагрівати її до максимуму, а потім розбавляти холодною водою до бажаної температури.

Які бувають види бойлерів

Бойлер настілки вкоренився в життя людини, що фактично виконує функцію з нагрівання води вже за замовчуванням. Проте на етапі придбання така техніка потребує вашої особливої уваги, адже важливо вибрати надійний бойлер, який прослужить вам не один рік. Тому першочергово важливо визначитися з тим, для яких потреб ви обираєте техніку. Насамперед є такі види бойлерів:

  • накопичувальний електробойлер. В його основі знаходяться тепловий нагрівач, терморегулятор та магнієвий анод. Переважно такий бойлер виготовляють зі сталі та кріплять на стіну. Вода в ньому розподілена шарами: зверху – найгарячіша, знизу – надходить холодна вода;
  • вузькі, тонкі та плоскі накопичувальні бойлери. Ці бойлери можна вважати нестандартними, оскільки їх використовують в окремих випадках. Наприклад, коли є проміжок між стіною та стелею. Саме такі бойлери зазвичай й виготовляють під конкретний випадок;
  • кухонні бойлери. Перевага таких бойлерів у тому, що їх можна встановлювати під або над мийкою;
  • бойлер непрямого нагріву та комбінований бойлер. Такі види бойлеру вважаються найекономнішими, оскільки вода в них нагрівається завдяки опаленню домівки;
  • проточний бойлер. Принцип роботи такого бойлера досить простий: його фактично вмонтовують у місце, звідки подається вода (кран, душ) і він одразу нагріває воду перед її використанням. 

Переваги сучасних бойлерів 

До переваг сучасних водонагрівачів слід віднести тепловий нагрівач, оскільки в бойлерах встановлюють їх декілька, що допомагає знизити навантаження на проводку та дозволяє продовжити роботу навіть у разі виходу з експлуатації одного з нагрівальних елементів.

Сучасні бойлери є безпечними. Їх оснащують захистом від короткого замикання, від запуску без води, замерзання тощо. До того ж вони є універсальними в установці. Про це ми розповідали під час ознайомлення з видами бойлерів.

Швидке нагрівання бойлерів та їх дизайн безперечно можна віднести до плюсів такої сучасної техніки. Вони також мають мінімальні втрати тепла: пінополіуретановий утеплювач не дає воді остигати більше, ніж на 1-2 градуси.

Приємним плюсом є також те, що сучасні бойлери мають мінімальне обслуговування: за великої жорсткості води потрібна заміна магнієвого анода приблизно один раз на 3 роки, що не вимагає спеціальних навичок.

Читайте також: