• субота

    28 вересня, 2024

  • 21.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 28 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.9° Ясне небо

У потоці та ресурсі: інструменти для створення продуктивного робочого місця

Працювати вдома може бути непросто, особливо через навколишнє оточення, яке не дає зосередитися. Як же звести відвертальні фактори до мінімуму і забезпечити концентрацію на роботі? За допомогою продуманого робочого простору. Розповідаємо про речі, які допоможуть організувати ідеальне місце для максимальної продуктивності. 

Ноутбук із підтримкою Type-C або DisplayPort

Надійний портативний ПК — основний елемент будь-якої робочої станції. Подібний пристрій багато в чому перевершує стаціонарний комп'ютер: крім використання в автономному режимі, коли немає можливості під'єднатися до розетки, лептоп можна взяти з собою, якщо потрібно приїхати до офісу або захочеться попрацювати на природі.

Однак для продуктивної роботи вдома найкраще під'єднати пристрій до зовнішнього монітора — так буде простіше зосередитися на завданнях. Інтерфейси Type-C або DisplayPort дають змогу передавати картинку в максимальній якості без втрат. Сама продуктивність гаджета залежить від ваших уподобань, адже згадані порти підтримують як потужні ноутбуки, так і багато офісних рішень. 

Аксесуари для ноутбука

Щоб повноцінно працювати, достатньо під'єднати лептоп до екрана, але це не забезпечить вам найкращий користувацький досвід. Але це допоможуть зробити два аксесуари: 

  1. Підставка. Корисного простору на столі багато не буває. Поставивши ноутбук на стенд або кронштейн, ви звільняєте місце під ним для зберігання інших речей. Крім того, ці пристосування підіймають комп'ютер у повітря, забезпечуючи краще відведення тепла.
  2. Стаціонарний USB-концентратор. Більшість сучасних ноутбуків прагнуть до тонкості та портативності, і в гаджеті може не бути всіх необхідних портів, тому знадобиться хаб або док-станція. Цей аксесуар спростить перехід між портативним і режимом робочої станції, адже всі пристрої працюватимуть із ноутбуком за допомогою одного підключення по USB-C.

Опціонально можна підшукати стенди для інших гаджетів, на кшталт смартфона або навушників. У цьому разі ви отримаєте ще більше вільного простору та менше відвертатиметеся через незручне розташування речей.

Бездротова периферія

Дроти — одне з найбільших джерел безладу, тому найкраще перейти на використання бездротових технологій. У цьому разі робоче місце буде позбавлене шнурів, що звисають зі столу. До таких пристроїв належать:

  • клавіатура та миша;
  • навушники;
  • вебкамера;
  • колонки.

Якщо ви полюбляєте виходити на вулицю після роботи, буде не зайвим, щоб смартфон був повністю заряджений до цього моменту. А оскільки ми не любимо, коли дроти захаращують робочий простір, доцільно вкласти кошти в бездротовий зарядний пристрій.

Усі ці аксесуари допоможуть вам створити чисте робоче середовище та зосередитися. Спробуйте їх і помітите, наскільки зросла ваша продуктивність. 

Читайте також: