• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14° Ясне небо

Депутата Первомайської міськради від «ОПЗЖ» вдруге відпустили у закордонне відрядження

Депутата Первомайської міської ради Михайла Шаповаленка, який обирався від «ОПЗЖ», вдруге відпустили за кордон з метою гуманітарної співпраці. Більше місяця він перебуватиме у Німеччині.

Відповідне рішення ухвалили депутати на сесії Первомайської міськради.

Михайла Шаповаленка відпустили на 48 днів (з 3 вересня до 20 жовтня) до округу Берлін-Нойкьольн Федеративної Республіки Німеччина. Поїздку він має оплатити за власний рахунок.

Рішення розглядалося на основі заяви депутата та запрошення від директора Bunt-Stiftung gGmbH у філії району Нойкьольн Ірини Кашурнікової.

Зазначимо, що відповідно до постанови КМУ від 27.01.2023 №69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України, для закордонного відрядження депутата місцевої ради — необхідним є наявність рішення про службове відрядження.

Нагадаємо, що у липні депутат Михайло Шаповаленко вже їздив у закордонне відрядження до села Медика Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства Республіки Польща. Поїздка тривала 32 дні. Також у відрядження влітку відпустили ще чотирьох депутатів Первомайсткої міськради.

Зазначимо, що 2 серпня 2022 року фракції «Опоблоку» та «ОПЗЖ» у Первомайській міськраді заявили про саморозпуск.

У лютому 2023 року про складання мандату депутата Первомайської міської ради заявили Михайло Шаповаленко від «ОПЗЖ» та Ірина Фролова з «Опозиційного блоку».На сесії 23 лютого депутати мали б розглянути серед інших питань заяви про дострокове припинення повноважень своїх колег. Однак питання були зняті з розгляду.

Читайте також: