• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

Близько 400 «шахедів» та 70 ракет росіяни витратили на атаки по портах і зерну Одещини за останні два місяці

Після розриву зернової угоди, з 17 липня по 27 вересня 2023 року, Росія запускала для атак по портах та агропідприємствах Одеської області близько 400 дронів-камікадзе та 70 різних ракет.  За два з половиною місяці росіяни атакували об’єкти регіону, пов’язані з зерном, протягом 20 ночей.

Про це повідомляє Nikcenter.

РФ регулярно обстрілює порти Ізмаїла та Рені, які розташовуються вздовж річки Дунай і кордону з Румунією. Через блокування моря це – фактично єдиний для України водний шлях експорту продовольства. Крім Подунав’я, зазнали руйнувань також Одеський та Чорноморський порти.

По порту в Рені «прилітало» більш ніж протягом 8 ночей, по Одеському – 5, а по Ізмаїльському – мінімум 3.

Видання Nikcenter зібрало на інтерактивній карті всі удари загарбників по зернових об’єктах Миколаївської та Одеської областей з початку повномасштабного вторгнення. На ній можна побачити, як змінювався хлібний терор на півдні України.

Всього, за даними Міністерства розвитку громад, у липні-вересні російські обстріли пошкодили та частково знищили понад 105 об’єктів портової інфраструктури Одещини.

Примітно, що влада і Міністерство оборони РФ не заявляють відкрито про свої численні атаки по українських портах і агропідприємствах. За два місяці вони зробили лише кілька заяв про обстріли Подунав’я: нібито, вони там знищили паливо для військових. Про пошкодження сотні цивільних промислових об’єктів – ні слова.

Таку продовольчу кризу Росія намагається лише використати на свою користь. Агресор посилив удари по портовій і зерновій інфраструктурі, щоб змусити так званий Захід піти на поступки і зняти заборону на російські поставки зерна і добрив.

Читайте також: