• субота

    12 жовтня, 2024

  • 19.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 12 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.2° Похмуро

Херсонець на Миколаївщині намагався обміняти підроблені водійські права

У сервісному центрі МВС Миколаївської області мешканець Херсону намагався обміняти підроблене посвідчення водія.

Як повідомили в центрі, вони одразу помітили, що бланк посвідчення водія сумнівний. Тому додатково направили запит до колег з Херсону.

За словами адміністраторів, інколи водії «дописують» категорії, що дозволяє керувати різними видами транспорту.

Згодом стало відомо що дійсно цей чоловік отримував ще у 1985 році посвідчення водія за таким номером та серією. Але, була відкрита лише категорія «А». А для обміну надав посвідчення водія «професіонала» з відкритими ще категоріями «В,С,D».

Днями раніше в цьому ж сервісному центрі МВС, під час надання послуги з перереєстрації мотоциклу BMW K1200LT, адміністратор піддав сумніву надане звернення довіреністі. Подальші перевірки підтвердили факт підробки. Наразі усі обставини з’ясовують правоохоронці.

У сервісному центрі МВС нагадали, що законодавство України визначає, що підробленими вважаються не тільки повністю фальшиві документи (повна підробка), але й справжні документи, в які внесені будь-які зміни, що спотворюють їх зміст (часткова підробка).

«Нагадаємо, що за використання підроблених документів передбачено відповідальність частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Таке порушення карається штрафом до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 2-ох років», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на Миколаївщині патрульні затримали водія з фальшивим посвідченням.

Читайте також: