• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

Викрито чергову інформаторку ФСБ, яка коригувала ракетні атаки РФ на Донеччині

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одну інформаторку ФС, яка коригувала ракетні атаки РФ на прифронтові території Донеччини.

Для «наведення» російських засобів ураження вона збирала інформацію про дислокацію та маршрути переміщення Сил оборони в районі Краматорська, повідомили в СБУ.

Передусім жінка намагалася виявити локації засобів радіоелектронної боротьби та системи протиповітряної оборони ЗСУ. Також вона виходила на місця ворожих «прильотів» по соціальній та житловій інфраструктурі міста, щоб приховано зафіксувати їхні наслідки та підготувати відповідний «звіт» для окупантів.

За даними правоохоронців, розвідінформація потрібна була росіянам для підготовки нових та здійснення повторних ударів по Краматорську, у тому числі із застосуванням реактивних систем залпового вогню типу «Смерч».

Співробітники СБУ затримали зловмисницю за місцем її проживання. Коригувальницею виявилась місцева жителька, яку агресор дистанційно залучив до співпраці через її брата — бойовика окупаційних угруповань РФ на сході України.

Саме йому завербована передавала по месенджеру розвіддані та фото українських об’єктів.

Наразі жінці повідомлено про підозру за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань).

Вона знаходиться під вартою та їй загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала на Одещині агента ФСБ з невизнаного Придністров’я, який намагався дистанційно вербувати мешканців Одеської області, у тому числі місцевих правоохоронців.

Читайте також: