• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

Європарламент схвалив фонд на €50 млрд для України

Європейський парламент підтримав пропозицію створити Фонд для України на 50 мільярдів євро.

Допомога буде розподілена на наступні чотири роки. «За» проголосували 515 депутатів, «проти» висловилися 45, повідомляє «Укрінформ».

«Йдеться про тривалий та амбітний проєкт, який ми розпочинаємо просто зараз, навіть коли війна ще не закінчилась, бо ми готові працювати разом з Україною над її європейським майбутнім. Ми підтримуємо Україну під час війни. Ми будемо її підтримувати і надалі — під час відновлення», — зазначив напередодні під час дебатів на планерному засіданні ЄП доповідач Міхаель Галер.

Водночас він наголосив на необхідності «генерального плану, який має бути розроблений українським урядом спільно з місцевою владою та громадянським суспільством», а також узгодженої законодавчої роботи з Верховною Радою.

«Бо ці гроші — не лише позика, ми хочемо бачити їх в інвестиційних проєктах, у спільних проєктах та у приватних інвестиціях в економіку України», — додав Міхаель Галер.

Раніше країни «Великої сімки» пообіцяли утримувати 280 мільярдів активів російських олігархів, допоки РФ не компенсує Україні завдані вторгненням збитки.

Читайте також: