• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 16.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.5° Мінлива хмарність

Як вибрати футбольний м'яч

Незважаючи на загальне переконання, м'ячі для футболу не є спортивним інструментом, створеним з єдиними характеристиками. Крім очевидних відмінностей у зовнішньому вигляді, існує і менш помітна різниця: у типі пошиття, наявності камери, вазі та розмірах. Кожен м'яч футбольний має свої переваги і призначений для певних цілей, тому при виборі вкрай важливо віддавати перевагу саме тому варіанту, який найбільше підходить для поставлених завдань.

Види футбольних м'ячів

Практично всі м'ячі, які використовуються для гри в soccer, можна образно поділити на кілька основних категорій:

  • тренувальні;

  • для футзалу;

  • рекламні;

  • матчеві;

  • професійні.

Кожен із варіантів має свої особливості та відмінності. Головна відмінність — як використовується сировина. Деякі, наприклад, для міні-футболу, значно поступаються у розмірах та вазі. Професійний варіант важчий, твердіший і пружніший, адже футболісти такого рівня мають досить серйозну підготовку, і їхній удар ногою має «вагу» більше тонни.

Крім основних категорій деякі варіанти мають підвиди. Наприклад, м'яч для гри на траві, жорстких покриттів або піску використовують різний. Деякі можуть мати кілька різних призначень при підкачуванні до внутрішнього тиску. Вибираючи м'яч, обов'язково слід враховувати сферу його застосування. Якщо вам потрібний снаряд для тренувань, то є сенс перевірити асортимент товарів на OLX. В окремих випадках ви зможете досить вигідно купити новий м'яч, а також футбольні рукавички або бутси для гри на полі.

У чому відмінність м'ячів для футболу

Якщо ви не займаєтеся футболом на професійному рівні, а просто граєте на втіху або тренуєтеся для підтримки форми, для вас одним з найважливіших критеріїв буде матеріал зовнішнього покриття. Маючи доступ до якісного, обслуженого поля, варто вибирати варіанти, обшиті шкірою. Тут дуже важливим буде візуальний параметр, який дозволить легко визначити призначення виробу:

  • блискуча та пружна шкіра з непомітними швами між клаптями говорить про те, що м'яч призначений для гри на м'якій траві або гумі;

  • футзальні м'ячі частіше використовують більш тверді, з менш вираженим відскоком та матовим покриттям;

  • помітні зміни у розмірі або вазі говорять про профільність спортивного снаряда та його вузьке призначення.

Варто зазначити, що навіть регламентовані FIFA м'ячі мають п'ять основних видів. Всі вони допущені для гри на професійному рівні, але відрізняються розміром, максимальним тиском та вагою.

Окремий вид м'ячів, що заслуговує на увагу, — рекламний. Такий спортивний інвентар не передбачає використання прямого призначення. Його основна мета — створювати красиву картинку, забезпечувати мінімальні відблиски та красиво виглядати на знімках та відео. Такий виріб завжди має один стандартний розмір 43 сантиметри по колу.

Різниця у методах виробництва

Для деяких футболістів особливою відмінністю якісного м'яча залишається принцип його виробництва та дизайн. Всі варіації шкіряних виробів поділяються на два види: пошиті та клеєні. Гумові м'ячі не використовуються для серйозної гри дорослих, але вони ідеальні для гри на кам'янистому полі, вони найчастіше литі. Варто зазначити, що різниця у виробництві не має значення, якщо вибрано виріб від знаменитого та перевіреного виробника.

Максимально висока якість м'ячів забезпечує відмінний рівень комфорту під час гри. Різниця в них непомітна незалежно від способу виготовлення. Наприклад, деякі м'ячі від MIKASA настільки гарні та слухняні на полі, що навіть професійні спортсмени не змогли відрізнити спосіб їхнього виробництва.

Читайте також: