• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 16.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.5° Мінлива хмарність

Як вибрати iPhone 15: моделі та варіанти пам‘яті

У серії iPhone 15 - чотири смартфони. Два базові та два флагмани. У них багато спільного, але й відмінностей достатньо. На якій моделі зупинитися залежить від цілей експлуатації, доступного бюджету та переваг у дизайні. Визначитись допоможе аналіз п'яти характеристик.

Вартість

Логіка ціноутворення корпорації Apple дуже прозора. Найпростіша з технічного погляду версія — ще й найдоступніша. У п'ятнадцятій лінійці немає mini-айфона, тому найдешевше продають базовий. Дізнатись ціну 15 iPhone в Україні можна тут https://www.moyo.ua/telecommunication/smart/iphone-15/.

На другому місці за ціною – Plus. На сайті виробника він дорожчий на 100 доларів. Далі йде Pro із офіційною вартістю 999 доларів. На дві сотні більше доведеться викласти за преміальну Pro Max.

Це цікаво: купити Айфон 15 дешевше можна, скориставшись послугою Трейд-Ін. Це заміна старого смартфона на новий із доплатою. Вигідно і раціонально: непотрібний мобільник отримає друге життя, оскільки, ймовірно, знайде нового господаря або піде на запчастини для інших пристроїв.

Характеристики екрану

Розмірний ряд не надто різноманітний: лише 2 варіанти.

  • 6,1 дюйма - у базового та Про-Айфона. Саме для комфортного керування однією рукою без поділу екрана та інших «лайфхаків».
  • 6,7 дюйми - у Про Макса і Плюса. При цьому частота оновлення відрізняється: 120 Гц із підтримкою технології ProMotion проти стандартних 60 Гц.

Динамічний острівець є у всіх айфонів. Збігається також пікова яскравість — як у приміщенні, і під впливом сонячних променів. А ось функція Always On - лише у «Прошок».

Кількість пам'яті

Тільки Про Макс стартує від 256 Гб, у решти пристроїв мінімальна конфігурація - на 128 Гб. І навіть його вистачає для повсякденного використання. Фотки, короткі відео, ігри та програми, текстові документи розміщуються на диску. А незатребувані файли можна перемістити в «хмару», щоб вони не заважали.

Із запасом на кілька років — будь-який iPhone на 512 Гб із магазину https://www.moyo.ua/telecommunication/smart/iphone-15/. Для професійних завдань, як контент-мейкінг або фріланс, флагман на цілий Терабайт.

Камера

Всі телефони створюють чудові знімки. Основний об'єктив на 48 Мп гарантує кращу якість картинки. При правильно підібраних параметрах фотографії не відрізниш від професійних.

Видатні можливості у потрійної камери iPhone Pro Max зі збільшеним розміром сенсорів, покращеним оптичним зумом і доробками для якісної макрозйомки.

На перший погляд, ідентична система камер стоїть у iPhone 15 Pro. Але якщо заглибитись у технічні характеристики, можна помітити, що відрізняється телеоб'єктив та механізм комплексної стабілізації.

Базовий п'ятнадцятий Айфон, як і Плюс, використовує подвійну камеру 48+12 Мп. Основні особливості:

  1. якісний нічний режим,
  2. відеозапис у 4К з різною швидкістю кадросміни,
  3. фотографічні стилі та гнучкі налаштування портретного освітлення.

Автономність

Якщо потрібен смартфон із максимально витривалою батареєю, доцільно вибирати між Айфон 15 Плюс та 15 Про Макс. Різниця в часі автономної роботи в режимі відтворення відео з пам'яті - лише три години на користь «Прошки». 29 та 26 годин відповідно. Швидкість заряджання ідентична, потужний адаптер забезпечує заповнення заряду на 50% лише за 35 хвилин.

Для багатьох користувачів зовнішній вигляд Айфона не менш важливий, ніж начинка. Ексклюзивні космічні кольори, в яких виконані версії Pro і Pro Max чудово виглядають без чохла. Зате базової підсерії є яскраві відтінки, які відмінно комбінуються з аксесуарами. Рожевий, жовтий, блакитний або зелений Айфон 15 можна носити в прозорому кейсі або однотонному з акуратним віконцем під камеру.

 

Читайте також: