• середа

    9 жовтня, 2024

  • 14.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.7° Ясне небо

При потраплянні в будівлю розривна сила збільшується в рази, — ОК «Південь» про системи С-300, якими обстрілюють Миколаїв

Зенітно-ракетні системи С-300, якими росіяни обстрілюють Миколаїв, є особливо небезпечними, оскільки вони призначена для знищення цілі в повітрі. Її використання для ураження наземних цілей є нетиповим.

Про це під час брифінгу повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони України «Південь» Наталя Гуменюк.

— Зараз ми фіксуємо нетипове використання зенітно-ракетних систем С-300, одну з батарей яких ми вже знищили. І вони продовжують їх переміщувати по окупованій території Херсонської області і з різних шляхів обстрілу завдають удару, — зазначила Наталя Гуменюк.

Вона пояснила, що при влучанні ракети С-300 в будівлю збільшується її розривна сила.

— Ракета, вилітаючи з пристрою, розривається в повітрі, знищуючи ціль. Якщо вона влучає в поверхню або в якийсь предмет, наприклад, будівлю, який має акустичну додаткову потужність, то розривна сила збільшується в кілька разів, — сказала Наталя Гуменюк.

Крім того, снаряди системи С-300 нашпиговані металевими частинами. Після влучання в землю на місці залишаються величезні вирви, а ударна хвиля може бути руйнівною.

Як повідомлялося, в ніч на 31 липня під час наймасованішого обстрілу Миколава російські війська одночасно застосовували системи залпового вогню «Смерч» та протиповітряні ракети С-300.

Читайте також: