• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

У РФ безхатченків агітують брати участь у війні з Україною

До петербурзької організації «Нічліжка», яка допомагає бездомним людям, днями прийшов чиновник з адміністрації Фрунзенського району міста та агітував підписати контракт на військову службу.

Про це розповіло «Ротонді» джерело в організації.

«Пропонував розкласти листівки про те, що звуть людей на службу за контрактом. Черговий розкладати листівки не дозволив, відправив до керівництва. Але до керівництва ніхто не прийшов», - сказав співрозмовник «Ротонди».

В адміністрації Фрунзенського району підтвердили цю інформацію. Там пояснили, що головною метою є донести інформацію про службу за контрактом до всіх, до кого можливо. Там, щоправда, наголосили, що це особиста ініціатива чиновників, такого розпорядження керівництво району не віддавало, запевняє джерело Ротонди.

Прочісувати місто у пошуках добровольців, які захочуть укласти контракт на участь у бойових діях в Україні, влада Петербурга розпочала наприкінці липня. Тоді в місті створили три «іменні батальйони». Рознарядку шукати людей, які захочуть у ці батальйони вступити, у серпні отримали від чиновників муніципальні депутати та керівники підприємств, розповідала «Ротонда».

Зважаючи на все, потрібної кількості людей поки що не набрали. Незважаючи на умови: окрім звичайної зарплати, учасникам «іменних батальйонів» обіцяють одразу виплатити по 300 тисяч рублів із міського бюджету. У групі Міноборони, присвяченій набору добровольців, нещодавно написали, що розглянуть і тих, кого у минулому звільнили з армії через порушення умов контракту. А ще оголошувати про набір контрактників стали і в аудіорекламі, яка звучить у петербурзькому метро.

Раніше повідомлялося, що шахти Луганщини опинилися на межі закриття через тотальну мобілізацію чоловічого населення області.

Читайте також: