• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.8° Похмуро

ГУР опублікувало докази доставки БпЛА з Ірану до Росії під час війни

Українська воєнна розвідка виявила дані, що можуть свідчити про доставку ударних безпілотників з Ірану до Росії під час повномасштабної війни, а не до, як стверджує Тегеран. Комплектуючі одного зі збитих БпЛА Mohajer-6 були виготовлені в лютому, а ще був потрібен час на його доставку.

Про це представник ГУР МО Василь розповів у коментарі Суспільному, йдеться на сайті головного управління

— Гвинт безпілотника «Mohajer-6» був виготовлений тільки в лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до російської федерації. Тобто вони були доставлені в цьому році, – зазначив представник розвідки.

Іранський Mohajer зібраний із деталей, вироблених в різних країнах. Більшість комплектуючих зі США. Також він має австрійський двигун та японську камеру. 

Жодних російських елементів, за словами розвідника, в апараті не знайшли. На одному елементі є напис і на фарсі. Камера видимого діапазону – Японія. Лазерний дальномір – китайського виробництва. Авіаційна бомба іранського виробництва.

Українські фахівці вивчають, як іноземні деталі опинились в безпілотнику, зібраному країною-спонсором тероризму. Серійні номери та дані про виробників комплектуючих співробітники ГУР МО України вже передали країнам-партнерам.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Іран бреше, коли каже, що постачав Росії бойові дрони нібито лише до початку повномасштабної війни.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до Росії, але зробив це ще до початку вторгнення Росії в Україну.

В МЗС заявили, що Україна продовжуватиме вживати заходів, щоб унеможливити використання Росією іранської зброї для вбивств українців і попередили Тегеран, що наслідки співучасті в агресії РФ будуть масштабніші за вигоду від її підтримки.

Читайте також: