• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 24.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.1° Мінлива хмарність

Будуть знищувати гідрогенерацію, — Костенко спрогнозував плани окупантів

Полковник СБУ Роман Костенко вважає, що російська армія планує скерувати свої сили на пошкодження водних ресурсів України.

Свою думку щодо планів окупанта та прогноз війни на Миколаївщині й Херсонщини він озвучив у проекті «Мосейчук + Кім та його команда».

— Вони знищували всю зиму нашу теплову генерацію, енергетику, думаю варто очікувати, що вони зараз будуть намагатися знищувати також нашу гідрогенерацію, — сказав полковник.


Як повідомлялося, в ніч на 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. . За словами фахівців «Укргідроенерго», Каховська ГЕС не підлягає відновленню після підриву.
 
Як наслідок – почало повністю або частково затоплювати територію Херсонської та Миколаївської областей, зокрема самі обласні центри. Людей та тварин з Херсонської області автобусами та потягом евакуйовували з Херсона до Миколаєва та інших міст.

Крім того, Кабінет міністрів України виділив Миколаївській області понад  340 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС. Денис Шмигаль зауважив, що вже найближчим часом уряд очікує від місцевих керівників конкретних результатів відбудови.

Читайте також: