• субота

    28 вересня, 2024

  • 20.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 28 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.1° Ясне небо

Черговий «мовний» рейд у Миколаєві: перевірили 193 об'єкти, виявили 37 порушень

У Миколаєві тривають перевірки дотримання закону про державну мову. Фахівці міської ради перевіряють, як в закладах торгівлі та сфери послуг дотримуються закону про державну мову.

Про це проінформували на сайті Миколаївської міської ради.

Повідомляється, що минулого тижня спеціалісти обстежили 193 об’єктів, порушникам виписали 37 попереджень.

Так, фахівці Заводського району оглянули 25 закладів торгівлі та сфери послуг, що розташовані на вулиці Пограничній. У підсумку трьом власникам надано попередження, складено 4 акти огляду щодо зміни назв з російської на державну мову.

Також у Корабельному районі перевірено 48 закладів, надано 5 попереджень.

Зокрема, на території Інгульського району обстежили 87 об’єктів. За порушення закону про державну мову виписано 18 порушень.

Крім того, у Центральному районі рейд відбувся на вулицях 1 Воєнній, 3 Слобідській, 6 Слобідській та проспекту Центральному. Фахівці виявили низку порушень. За результатами роботи власникам 11 закладів торгівлі та сфери послуг надано попередження. Загалом перевірено 33 об'єкти.

Як відомо, раніше мовний омбудсман Тарас Кремінь закликав представників миколаївської влади українізувати вивіски на приватних закладах міста.

Нагадаємо, спеціалісти адміністрації Інгульського району обстежили ще 188 об'єктів торгівлі та  сфери послуг  щодо дотримання мовного законодавстав.

Читайте також: