• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19° Переважно ясно

За добу на Миколаївщині виникли сім пожеж в житловому секторі

Вчора, 26 вересня на Миколаївщині в межах житлового сектору сім разів виникали пожежі.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Зазначається, що у Первомайському районі у селі Воля по вулиці Молодіжна горів житловий будинок. 

Також у Миколаєві по вулиці 9-та Лінія палав житловий будинок.

Зокрема, у селі Себине Костянтинівської територіальної громади зайнялась господарча споруда, дачний будинок у садовому товаристві «Маяк» та  загорілась суха трава й господарча споруда. 

Так, у Вознесенському районі в селищі міського типу Веселинове горіла суха трава, в результаті чого вогонь перекинувся на господарчу споруду на приватному домоволодінні.

Згодом, у Баштанському районі в селищі міського типу Казанка зайнялись суха трава, покришки та сміття на приватному домоволодінні.

Завдяки своєчасно вжитим рятувальниками заходам від вогню врятовано 4 житлових і 10 дачних будинків, 2 господарчі споруди, 1 літню кухню та 40 вуликів із бджолами.

Серед причин, які призводили до займань — необережне поводження з вогнем, один випадок короткого замикання електропроводки, в інших випадках причини наразі встановлюються.

Загалом на ліквідацію пожеж від ДСНС залучались понад 30 вогнеборців, 11 спецавтомобілів, в одному з епізодів у гасінні допомагали місцеві мешканці.

Нагадаємо, що 26 вересня, на території Миколаївської області було зафіксовано 36 пожеж.

До того ж на території Миколаївської області зареєстровано 22 пожежі. Зокрема, 99% з них – це сухостої, чагарники, сміття, очерет та пожнивні залишки.

Раніше повідомлялося, на Миколаївщині надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Лише за добу в регіоні вигоріло 20 гектарів.

Читайте також: