• неділя

    8 вересня, 2024

  • 16.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.9° Ясне небо

У селі Квітневе на Миколаївщині через російське вторгнення з 500 людей залишилось 20

Після початку повномасштабного вторгнення РФ майже всі жителі села Квітневе, що у Снігурівському районі, евакуювались. Із 500 осіб, що проживали у селі до 24 лютого 2022 року, наразі в населеному пункті залишилось близько 20. 

Про це у коментарі «НикВести» розповів начальник Первомайської селищної військової адміністрації Максим Коровай.

За його словами, на час війни село залишилось в ізоляції, там весь цей час проживали троє людей. Після деокупації Снігурівки у листопаді до населеного пункту почали повертатись місцеві жителі. Наразі там живе 21 особа, розказав Максим Коровай.

— На даний момент ми знаходимось у селі Квітневе, яке до війни нараховувало близько 500 жителів. З початком (повномасштабної, - прим.) війни фактично все село евакуювалося. Тут залишилось на постійному місці проживання троє людей. До вересня сюди дорога була закрита. На межі між Квітневим та Киселівкою стояли окупаційні війська, які постійно гатили і в село Квітневе, і в центр громади. Після деокупації, після 10 листопада люди почали повертатися і в село Квітневе, і в інші села. Станом на зараз тут проживає 21 людина. Але час від часу люди приїжджають сюди з міста для того, щоб відновлювати свої будинки, свої хати, - розказав Максим Коровай.

За його словами, у селі зруйновано близько 30 - 45% будинків. Більшість будинків зазнали пошкоджень, залишились без вікон, дверей.

— Процентне співвідношення зруйнованих хат скаладає близько 30 - 45%. Більшість будинків без дахів, без вікон, без дверей. Але є і цілі хати. Я сподіваюсь, що в найближчий час ми постараємось, щоб ці вцілілі хати відновити, щоб люди могли сюди повернутись, - розказав Максим Коровай.

Фоторепортаж

Фото: Сергій Овчаришин


Читайте також: