• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

До дня народження Тараса Шевченка у Миколаєві погасили поштову марку та конверт із зображенням Кобзаря

У Миколаєві з нагоди дня народження відомого українського поета та культурного діяча Тараса Григоровича Шевченко відбулося спецпогашення поштової марки та поштового художнього конверта «Батько нації», що виготовлені АТ «Укрпошта».

Про це повідомляє кореспондент «НикВести». 

Загальний тираж складає всього 28 поштових марок та 28 художніх конвертів. Ідея створення художньої марки та її реалізація в життя належить Миколі Грубому спільно з працівниками МД АТ «Укрпошта». 

— Слова Тараса Шевченка є пророчими, вони є на наших прапорах, на шевронах наших захисників. Наразі ми закарбували пам'ять у поштовій марці, яка розійдеться по колекціях миколаївських та всеукраїнський та дійде до наших захисників. Кожна добра згадка про Шевченка дає нам поштовх та надію на скорішу перемогу, – сказав розробник марки, голова громадської організації «Кінбурн», природоохоронець Микола Грубий. 

Дизайн художньої марки та конверту розробили Марина Шкулепова. На марці зображено Тараса Григоровича Шевченка та символи боротьби українського народу за свободу України. Спецпогашення відбулося штемпелем «Миколаївщина — вітрила України».

Для участі у церемонії були запрошені керівник Української Асоціації Центрів Підтримки Бізнесів Артем Ващиленко, перший заступник міського голови Віталій Луков, голова громадської організації «Кінбурн», природоохоронець Микола Грубий та директор Миколаївської філії АТ «Укрпошта»  Єгор Косоруков.

Нагадаємо, що 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України в Миколаєві відбулось спецпогашення марки «ПТН ПНХ» та поштового конверту «Перший день» з оригінальною назвою «ПТН ПНХ». Церемонія відбулась біля Першої української гімназії імені Миколи Аркаса (зараз ліцей імені Миколи Аркаса), будівля якої постраждала від російської ракети у листопаді 2022 року.

Читайте також: