• четвер

    19 вересня, 2024

  • 15.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.8° Ясне небо

«Будемо пам’ятати нашу історію й віддавати шану героям»: у Миколаєві відзначили День пам'яті та примирення

Фото: Миколаївська ОВА

У понеділок, 8 травня, у День пам’яті та примирення, миколаївці зібралися біля меморіального комплексу на честь десантників-ольшанців. В цей день українці вшановують пам’ять  жертв Другої світової війни 1939-1945 років - тих, хто боровся з нацизмом, хто постраждав від бойових дій та окупації.

Про це повідомили у Миколаївській міській раді та Миколаївській ОВА.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих та поклали квіти до меморіалу.

— Мільйони людей поклали життя, щоб захистити нашу свободу та незалежність. Маємо пам’ятати про це. Дуже символічно, що у роки Другої світової українці боролися під прапорами з червоною зіркою, а сьогодні - літаки з червоною зіркою скидають бомби на українські міста, вбивають людей. Пригадуються слова Вінстона Черчилля, про те, що фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами. Нині так і вийшло, ми знову воюємо з агресором, — сказав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Мер зазначив, що в Миколаєві проживають 37 учасників бойових дій. Минулого року пішов з життя останній визволитель нашого міста - Дмитро Пилипович Іванець. 

Також на заході були присутні голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, його заступники Валентин Гайжаржи, Олександр Трайтлі та Юрій Гранатуров, генерал-майор Марченко.

Звертаючись до присутніх начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім відзначив про важливість пам’ятати подвиг тих, хто захищає нашу рідну землю.

—  Під час Другої світової війни, у складі радянського союзу, спільно з союзниками ми воювали проти нацизму. Зараз українцям знову доводиться боротися за свою державність. Ми обов’язково будемо пам’ятати нашу історію й віддавати шану героям. А згодом будемо відзначати й День перемоги

Читайте також: