• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.2° Мінлива хмарність

Журнал Newsweek оцінив угрупування російської армії на межі Херсонської та Дніпропетровської областей в 15 тисяч людей

В окупованій частині півночі Херсонської області російська армія накопичила близько 15 тисяч військовослужбовців, які не здатні створити щільну оборону.

Подібні підрахунки провів журнал Newsweek.

Видання акцентує, що великий контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стане новим етапом у війні, особливо якщо в ході нього російські окупанти будуть відсічені на правому березі Дніпра від постачання продовольства та боєприпасів з окупованого Крима.

— Єдиним успіхом, яким росіяни могли похвалитися на першому етапі війни, було взяття після восьми днів боїв майже незахищеного Херсона. Наразі маріонеткову владу намагаються посилити, але суспільний опір досить високий, а близький фронт не сприяє русифікації захоплених територій, — нагадують журналісти.

При цьому, за оцінками Newsweek, росіянам на південному фронті не вистачає задіяних людей і тим паче оперативних резервів, які готові до стримання контрудару під вогнем «Хаймарсів».

— На півдні України росіяни займають правий берег Дніпра від Кізомиса, безпосередньо біля гирла річки в Чорне море, до Осокорівки, що за 15 км на південь від Нікополя. Там розміщено навіть 15 тисяч людей. Постачання здійснюється лише трьома мостами, які знаходяться в зоні досяжності української артилерії, — додають в матеріалі.

Нагадаємо, як прогнозувала газета The Kyiv Independent, правильно спланований контрудар на Херсон має великий шанс на успіх, бо у росіян мало резервів на Півдні і якщо їм переріжуть переправи через Дніпро, то вони фактично опиняться без нормального постачання боєкомплекту, їжі та медикаментів.

Читайте також: