• середа

    9 жовтня, 2024

  • 13.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.8° Переважно ясно

Полковник з Нідерландів каже, що Україні потрібно більше «Хаймарсів», бо вони перетворюють росіян навколо Херсона на «щурів у пастці»

Під регулярними ударами «Хаймарсів» по своїх тилах у Херсонській области росіяни поступово перетворюються на «щурів у пастці», яким загрожує відрізання на одному з берегів Дніпра, якщо ЗСУ знищать ключові мости у регіоні.

Такої думки притримується відставний полковник Роджер Хаузен.

Колишній офіцер закликав партнерів України покрити вимоги її армії у цих системах, оскільки за декілька тижнів реального застосування вони зарекомендували себе як ефективна зброя, від якої росіяни панікують.

— Якщо Україна зможе зруйнувати мости навколо Херсона, російська армія на північ від Дніпра опиниться в пастці, як щури. «Хаймарси» для цього дуже корисні, — акцентував досвідчений військовослужбовець.

Хаузер додав, що наразі Україна ще не отримала достатню кількість цих сучасних РСЗВ

— Наразі Україна отримала дванадцять «Хаймарсів», три британські РСЗВ і близько 125 гаубиць. Але весь фронт від Харкова на півночі до Херсона на півдні — 1200 кілометрів. Минулого тижня США пообіцяли українцям ще чотири «Хаймарси»», але й вони нічого не змінять. Насправді їх потрібно більше, — підсумував полковник.

Як казав міністр оборони Олексій Рєзніков, українські захисники вже знищили близько 50 російських складів з боєприпасами завдяки ракетним системам HIMARS.

Читайте також: