• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 15.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.9° Переважно ясно

Албанці готують «пекло» для сербів у Косові, — голова МЗС Сербії

Влада Косова скасуванням документів та автомобільних номерів, виданих керівництвом Сербії, збирається влаштувати «пекло» для сербів у регіоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови МЗС Сербії Нікола Селаковича.

— Розглядаючи поточну політичну ситуацію в країні та регіоні, ми констатували серйозне занепокоєння у зв'язку з тим фактом, що албанська сторона в Косово та Метохії готує буквально «пекло» у майбутні дні. Президент Вучич сьогодні зустрінеться і розмовлятиме з представниками сербів, нашого народу у Косово та Метохії, вони наразі опиняються у винятково складній ситуації, яка кульмінує від години до години, — заявив він у суботу, 30 липня.

 За словами МЗС з цього питання очікується і звернення президента Сербії Олександра Вучича.

—- Упевнений, більше про це у своєму завтрашньому вечірньому зверненні говоритиме і сам президент Вучич після розмов, які проведе сьогодні з представниками сербів з Косова та Метохії та інших кроків, і у своєму зверненні до вітчизняної та світової громадськості говоритиме про цю ситуацію, яка нам загрожує набуттям завтра ввечері чинності заходів Альбіна Курті (прем'єр Косово, — прим.), — додав він.

З 1 серпня громадяни Сербії, які в'їжджатимуть на територію Косова, отримуватимуть тимчасовий документ про перетин кордону, а сербські документи вважатимуться недійсними.

Нагадаємо, президент Сербії Олександр Вучич заявив, що позиція країни щодо визнання Косова не змінилася, незважаючи на недавні заклики Європейського Союзу переглянути її.

Читайте також: