• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 17.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.4° Переважно ясно

«Досить, щоб захищати свою територію», — полковник Костенко підтвердив, що Україна отримала достатньо зброї, щоб не поступатися територією на Півдні

Підрозділи Збройних сил України отримали достатню кількість озброєння від західних союзників для ефективної відсічі просуванню Росії на півдні.

Про це у розмові з The Guardian заявив учасник оборони Миколаївської області, полковник СБУ, народний депутат України Роман Костенко.

Офіцер наголосив, що для наступу все ще недостатньо важкого озброєння.

Так, у нас побільшало зброї. Цього недостатньо, щоб зараз іти у наступ і бити ворога. Але вистачає, щоби захищати свою територію, сказав Роман Костенко.

Полковник додав, що навіть за нинішньої кількості озброєння ЗСУ наближаються до паритету в ефективності використання артилерії із загарбниками. Знищення російських військових баз і складів значною мірою вплинув боєздатність противника.

За словами офіцера, після удару по логістичному пункту у селі Брилівка росіяни передислокувалися до села Мирне, там вони риють окопи та ховаються у цивільних будинках.

— Якби ми отримали ATACMS, ми могли б вдарити мостом, що з'єднує Крим з материковою частиною Росії. Це кардинально змінило нашу позицію на півдні. Ми розуміємо побоювання американської сторони. Але з ATACMS ми могли б ще більше погіршити логістику Росії, - підсумував він.

Раніше Роман Костенко попереджав , що в Офісі Президента можуть робити спроби «осадити» генерал-майора Дмитра Марченка, який нині користується популярністю в українців.

Читайте також: