• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 20.6°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.6° Переважно ясно

Зеленський обіцяє потужну відповідь у разі атак Росії на День Незалежності

Президент України Володимир Зеленський обіцяє потужну відповідь, якщо Росія збільшить кількість ракетних обстрілів впродовж 23-24 серпня.

Про це він заявив на спільній з Президентом Польщі Анджеєм Дудою зустрічі зі ЗМІ в Києві, передає Укрінформ.

— Що буде робити Україна, якщо будуть бити по Києву? Те саме, що зараз. Для мене, як для Президента, упевнений, як для кожного українця, Київ, Чернігів, Донбас – усе це однакове. Там усі наші українці живуть. У Харкові, Запоріжжі. Відповідь така сама буде і в цих містах. Будуть бити нас – будуть отримувати відповідь, потужну відповідь. Хочу сказати, що з кожним днем, думаю, ви це бачите в інформаційному просторі, з кожним днем ця відповідь буде наростати. Буде все сильніше та сильніше, — заявив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що володіє певною інформацією від української розвідки та іноземних партнерів щодо планів Росії.

— Наша розвідка працює з нашими партнерами. Ми їм вдячні за цю інформацію. Чи є загроза? Є загроза. Вона, я вважаю, щоденна, ця загроза. Чи є якась додаткова інформація? Ми знаємо пріоритети по об'єктах інфраструктури або по державних інституціях, але я не бачу, щоб дуже щось змінилося. Починаючи з першого дня 24 числа (лютого, – прим.), Росія постійно це робить. Чи можуть вони збільшити кількість цих ударів? Так, вони можуть це зробити на 23-24 число. Це вся інформація, яку я маю. Іншої інформації у мене немає, — сказав глава держави.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони закликає українців бути особливо обережними 24 серпня у День Незалежності через загрозу ракетних ударів та провокацій з боку Росії.

Читайте також: