• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Сили оборони вивели з ладу переправи окупантів в районі Херсона та зірвали їх спроби відновити перекидання військ через Дніпро, — Генштаб

Сили оборони вивели з ладу переправи окупантів в районі Херсона та зірвали їх спроби відновити перекидання військ через Дніпро.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

— Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, – йдеться у повідомленні. 

На Південнобузькому напрямку противник зосереджується на обороні зайнятих раніше рубежів та позицій, продовжував обстріли в районах населених пунктів Квітневе, Шевченкове, Любомирівка, Новогригорівка, Посад Покровське, Українка, Прибузьке, Лимани, Лупареве, Мирне, Олександрівка та Таврійське.

Водночас, в місті Херсон уражено понад 30 військовослужбовців та 3 танки противника; а в районі Антонівського мосту і переправи знищено зенітний ракетний комплекс та шість вантажівок ворога.

— Успішні дії Сил оборони призвели до виведення з ладу переправ в районі Херсона та вчергове звели нанівець спроби агресора відновити перекидання військ через річку Дніпро, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, українські захисники знищили ще 28 окупантів, дві російські гаубиці 152-го калібру «Мста-Б» і «Мста-С», три одиниці авто-бронетехніки та два склади боєприпасів у Херсонському районі.

Читайте також: