• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

Порошенко підсилив новостворену бригаду пікапом і дронами

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» передали спорядження та пікап для новоствореної бригади ЗСУ. 

Про підсилення новостворенного підрозділу повідомили у політсилі «Європейської солідарності».

— Ми всі пам’ятаємо, як Головнокомандувач Збройних Сил Залужний разом із генералом Забродським сказали, що нам для ефективної перемоги потрібно 20-30 нових бригад. І от сьогодні ми комплектуємо новостворену бригаду. Ми не скажемо яку, але вона вже найближчим часом завершу бойове злагодження і буде виходити. Це  ретранслятор для бригадного комплекту. Це дрони «Autel», вони будуть довозитися і забезпечувати інформацією командирів взводів і рот. Це  радіостанції, антени, навігатори. Це  захищені планшети, які є великим дефіцитом. Ми взяли десяток, і це зробило наш день,  розповів п’ятий президент України.

Порошенко також показав сотню буржуйок, які готові відправитись на передову.

— Ми їх замовили, в тому числі і на українських виробництвах військово-промислового комплексу, включно з «Кузнею на Рибальському». Ми маємо сьогодні бригадний комплект, який складається із сотні буржуйок. Це фантастична буржуйка, де можна і посушити берці, і забезпечити прогрів, коли ночі холодні. А вже через два тижні буде мінусова температура вночі,  говорить Петро Порошенко.

Також у бригаду для артилерійських і протитанкових підрозділів передають новий пікап Mitsubishi L200. 

— Все буде Україна! З новими українськими бригадами, з контрнаступом на Харківщині, з контранступом на Херсонщині, і з відбиттям російського наступу на Донбасі – ми переможемо,  переконаний Петро Порошенко. 

Читайте також: