• субота

    5 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Мінлива хмарність

Сєнкевич підтримав ініціативу Кісельової щодо змін регламенту про розпуск фракцій після заборони їх партій

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич підтримав ініціативу голови депутатської комісії з законності та гласності Олени Кісельової щодо внесення змін до регламенту міськради, щоб зафіксувати розпуск фракцій в разі заборони діяльності партій, від яких вони були обрані.

Про це мер Миколаєва сказав під час інтерв’ю на телеканалі НІС-ТВ у середу, 21 грудня, повідомляють НикВести.

— Я чув про таку ініціативу, але вона має пройти комісію регламентну. Якщо таке рішення буде внесено, я його підтримаю. Це логічно. Там виникла колізія законодавча, через неї була суперечка на початку минулої сесії. Виступив один з депутатів, який каже, що як так, закон заборонив діяльність політичних партій деяких, то представники цих партій повинні виступити з заявою про розпуск  фракцій. На що сказали інші депутати, з фракції «ОПЗЖ», що закон має таку силу, що зупинилась діяльність партії, і тобто, фракція автоматично припинила існування. Заяв про створення нової фракції чи групи не надходило. Саме про це і була суперечка. Депутат Павлович каже, що в законі немає прямої норми щодо розпуску фракцій у разі заборони партій. Олена Кісельова каже, що ми власним регламентом можемо виправити цю колізію на місцевому рівні, прийняти таке рішення, і юридично фракція буде розпущена та не буде існувати. Але це не припиняє жодним чином діяльність депутатів, яких обрали миколаївці, - розказав Олександр Сєнкевич.

Раніше НикВести повідомляли, що депутат Миколаївської міської ради, голова комісії з питань законності Олена Кісельова ініціювала внесення змін до регламенту міської ради, щоб зафіксувати розпуск фракцій в разі заборони діяльності партій, від яких вони були обрані.

Читайте також: