• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.8° Мінлива хмарність

Угорщина не надаватиме транзит для постачання озброєння до України, — голова канцлерії премʼєра

Угорщина не дозволятиме транзит для постачання озброєння в Україну. Голова канцелярії премʼєр-міністра Угорщини Ґерґей Ґуйяш пояснив це «турботою» про 100 000 етнічних угорців Закарпаття.

Про це пише Суспільне із посиланням на Hirado.hu.

Ґуйяш сказав, що Угорщина могла б забезпечити транспортування до України тільки через Закарпатську область, а робити вона цього не буде, аби захистити мешканців. За його словами, кожен уряд сам вирішує, наскільки далеко хоче зайти в підтримці України, але втручання «хоча б однієї держави НАТО» «може стати початком Третьої світової».

Угорський уряд Орбана роками займав відверто проросійську позицію та перешкоджав Україні в деяких питаннях. Зокрема, чинив перепони в застосуванні антиросійських санкцій. А в грудні Будапешт ще й виступив проти надання Євросоюзом Україні 18 млн євро допомоги.

До того угорці заявили, що не дозволять українським військовим тренувантися на своїй території в межах місії ЄС, бо вони «за мир».

Раніше повідомлялося, що колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс вважає, що Захід має надати Україні бойові літаки.

Читайте також: