• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.8° Мінлива хмарність

Замазєєва обговорила з директором Інституту серця Тодуровим можливість будівництва медичного кампусу у Миколаєві

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва провела зустріч з директором Інституту серця Борисом Тодуровим.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

— До Миколаєва завітав Борис Тодуров – людина-легенда! Була безмежно рада познайомитися з ним. Планували коротку зустріч на каву, а проговорили більше години! Борис Михайлович мислить великими проєктами – обожнюю таке! «Ставте перед собою великі цілі, щоб не промахнутися», – принцип його життя, – повідомила вона. 

Ганна Замазєєва розповіла, що Борис Тодуров планує створити в Україні велику університетську клініку: «Подібний медичний центр успішно працює в чеському Брно. Фактично, це медичний університет, велика лікарня, коледж, лабораторії, зібрані в одному місці».

— Обговорювали ідею побудувати такий кампус саме в Миколаєві – проєкт амбітний, але цілком реалістичний, за умови залучення коштів від міжнародних партнерів. Дуже цікаво!, – розповіла голова облради. 

Вона додала, що реалізація такого проєкту дозволить повернути молодь до Миколаєва.

— Якщо правильно підійти до реалізації цього проєкту, він дозволить повернути в місто молодь, залучити найкращих лікарів та зрештою зекономити кошти, які зараз йдуть на утримання лікарень, побудованих ще в 70-80-ті (в кращому випадку) роки минулого сторіччя, – зазначила Ганна Замазєєва

За її словами, з директором Інституту серця вони також обоворили й першочергові проблеми: «Про те, що в області з мільйоном мешканців так і не з‘явилася повноцінна кардіохірургія, що серцеві захворювання на фоні війни стрімко молодшають, що лікарі їдуть за кордон. І ще ПТРС… який так чи інакше буде у дуже значної кількості українців. І особливо військових. І майже гарантовано у тих військових, яким довелося пережити жахи полону. Про це надважливе для мене питання незабаром напишу окремо».

Нагадаємо, 9 та 10 серпня 2021 року на Миколаївщині успішно пройшли перші операції з тимчасовою зупинкою серця.

Читайте також: