• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

У Миколаєві зливання містянами води з батарей може зупинити теплопостачання, — комунальники

Через аварію на водоканалі Миколаїв з другого лютого залишився без централізованого водопостачання. Містяни почали зливати воду з батарей. Використання теплоносія для побутових цілей спустошує внутрішньобудинкові системи опалення та може залишити без тепла будинок або мікрорайон.

Про це розповів директор Обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов, повідомляє «Суспільне».

За словами Миколи Логвінова, станом на 3 лютого фахівці підприємства зафіксували збільшення розходу теплоносія у мережах опалення. Випадки зливу виявили у котельних Центрального й Корабельного районів, у мікрорайоні Соляні та в інших.

— Можна сказати так: «Будете чіпати воду з систем опалення — залишитесь без тепла». Це пов’язано з тим, що воду ми беремо зі свердловин, а системи водоочистки та підготовки не встигають підготовлювати потрібний об’єм, — сказав Микола Логвінов.

З аналогічною ситуацією стикнулися і на Миколаївській Теплоелектроцентралі (ТЕЦ). Як розповів головний інженер ТЕЦ Сергій Риков, на підприємстві другого — третього лютого збільшився розхід теплоносія.

— Вода у тепломережах дуже дорога. До неї додають багато хімічних речовин. Хімічні реагенти додають на стадії підготовки, а також безпосередньо до теплової мережі. З цієї води прибирають кисень. Процедура також потребує коштів", — сказав головний інженер ТЕЦ.

Необачливі дії містян, каже Сергій Риков, завдають шкоди й самим людям та їхнім сусідам.

— Теплоносій, це теж кошти, адже він несе в собі теплову енергію. Замість того, аби отримати тепло на батареї, люди змивають її в унітаз, — розповів Сергій Риков.

Воду з батарей категорично не можна використовувати у побуті: вмиватися, прати та навіть мити посуд, — нагадують представники теплогенеруючих підприємств.

Раніше повідомлялося, що миколаївці знову зливають воду з внутрішньобудинкових систем опалення. У «Миколаївоблтеплоенерго» закликають містян не вчиняти безглузді дії.

Читайте також: