• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Похмуро

Сєнкевич розповів, чим Миколаїв може зацікавити міжнародних інвесторів

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що місто може зацікавити інвесторів, у першу чергу, своїми транспортно-логістичними ланцюгами. 

Про це він розповів в інтервʼю телеканалу «МАРТ».

Він зазначив, що Миколаїв має портове, залізничне та дорожнє сполучення. Тому, вважає міський голова, у місті можна було б налагодити виробництво будівельних матеріалів, що стало б у пригоді під час відбудови України. 

— В першу чергу, це транспортно-логістичні ланцюги. Тут є і порт, тут є і залізниця, тут є і дороги. Власне, ми можемо опрацьовувати тут виробництво будівельних матеріалів, бо всі сьогодні в Європі розуміють, що після закінчення війни в Україні з'явиться така здоровенна воронка, яка буде затягувати всі будівельні матеріали. Всі розуміють, що це може спричинити й таку будівельну кризу в самій Європі, – каже міський голова. 

За його словами, одна з задач на сьогодні – щоб відбудова України «відбувалася не тільки за рахунок донорів, але й засобами та технологіями, які будуть розвиватися всередині країни».

— Я багато разів наголошував, що ми не хочемо бути країною з простягнутою рукою, ми хочемо бути партненрами. Ми повинні сьогодні зрозуміти, що їм потрібно в нашій країні для того, щоб розвивати підприємницьку діяльність, а не створювати якісь умови, які їм не потрібні, – додав мер. 

Нагадаємо, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що має на меті залучити нідерландських інвесторів для розвитку Миколаївського морського порту. 

Читайте також: