• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

У Мінкульті анонсували посилення умов виїзду за кордон для чоловіків-артистів

В Україні можуть посилити відповідальність за порушення правил виїзду та повернення чоловіків призивного віку, йдеться в заяві Міністерства культури та інформаційної політики України.

За інформацією відомства, з метою запобігання порушенням правил перетину державного кордону, МКІП разом з правоохоронними органами буде ініціювати посилення відповідальності за порушення правил виїзду чоловіків артистів.

— Наразі МКІП підготовлено та подано на затвердження Уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку, – повідомили в міністерстві.

Відомо, що ініціатива від Мінкульту була висунута на фоні конфлікту зі стендап коміком Андрієм Щегелем. Раніше стало відомо, що діяч культури втік з України у Туреччину, відзначивши, що «втомився від війни». Для перетину кордону він скористався дозволом на виїзд від Мінкульту.

— МКІП сприяє виїздам різних митців, творців, художників, артистів, музикантів, журналістів тощо, які свідомі своєї справи та громадянської позиції, але через подібні випадки, як з Андрієм Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті, ускладнюється, – заявили в Мінкульті.

Крім того, в міністерстві повідомили, що ситуацію з порушенням наданого Щегелю права виїзду з обов’язковим поверненням до України та ухиленням від мобілізації буде взято під контроль правоохоронців.

— Дії коміка є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються країні та готові воювати за збереження нашої держави, – підкреслив Мінкульт.

Нагадаємо, з початку дії заборони на виїзд державних службовців за кордон, прикордонники не випустили за межі України вже близько 100 чиновників.

Читайте також: